Генеральний Секретар ООН Антоніу Гутерріш відвідав факультет міжнародних відносин

18.08.2022 | 19:54

18 серпня 2022 р. факультет міжнародних відносин Львівського національного університету імені Івана Франка відвідав Генеральний Секретар Організації Об’єднаних Націй Антоніу Гутерріш.

Візит посадовця такого високого рівня вкотре засвідчив важливу роль, яку відіграє Львівський університет і зокрема факультет міжнародних відносин у вихованні професійних дипломатів та юристів-міжнародників, які сьогодні стоять на варті національних інтересів української держави.

Генсек ООН дав коротку прес-конференцію у внутрішньому дворику факультету, відзначивши, що ця школа сформувала відомих вчених, які внесли важливий внесок у розробку Статуту ООН, дослідження Голокосту, а також творення фундаментальних концепцій захисту прав людини та індивідуальної кримінальної відповідальності вищих осіб держави за геноцид та злочини проти людяності.

Антоніу Гутерріш зазначив, що для нього було важливим досвідом відвідати цей факультет Львівського університету. “Я був радий прийняти запрошення декана цього факультету міжнародних відносин дуже старого і дуже шанованого Львівського університету”, – заявив Антоніу Гутерреш на зустрічі з пресою.

Детальніше

Фотогалерея

Secretary-General’s remarks to the press at National University of Lviv