Зустріч з Мар’яною Гірняк

22.04.2024 | 17:22

Сьогодні на факультеті міжнародних відносин відбулася зустріч-лекція із Марʼяною Гірняк – відомою українською телеведучою і лекторкою, чиї інтереси охоплюють українську культуру, історію, мову та літературу.

На заході Марʼяна Гірняк розповіла студентам про те чому національна ідентичність важлива та чому сьогодні в часи українського національного та культурного відродження нам важливо підтримувати та передавати майбутнім поколінням цінності, наш «код» ідентичності, який формує українську націю. Розповідаючи про трагічні обставини, в яких жила та творила українська інтелігенція у 20-30-х рр. та впродовж другої половини ХХ століття, спікерка донесла важливість культури як чинника, що формує націю та її ідентичність.

Також гостями заходу стали Народний депутат України ІХ скликання Ростислав Тістик, декан факультету міжнародних відносин ЛНУ ім. І. Франка, Надзвичайний та Повноважний Посол Маркіян Мальський та Президент ГО «Центр «Молода Дипломатія»» Андрій Сидор та подякували Марʼяні за чудовий та цікавий виступ.