Візит до Польщі та Німеччини у рамках навчальної програми «Сілезькі зустрічі»

24.02.2024 | 15:45

У період з 1 по 12 лютого 2024 року студенти 3-іх курсів факультету міжнародних відносин разом з викладачем німецької мови, асистентом кафедри іноземних мов факультету міжнародних відносин Яриною Андріївною Регою відвідали Польщу та Німеччину у рамках навчальної програми «Сілезькі зустрічі».

Разом зі студентами польського та чеського університетів наші третьокурсники вивчали історію, культуру та традиції Сілезії, відвідували навчальні екскурсії у таких містах, як Кюнігсвінтер, Кельн, Бонн та Трір. У Бонні мали пізнавальну зустріч у Боннському історичному музеї, а також спільну активність з представниками Єврокомісії та «Deutsche Welle». А недалеко від Тріру наші студенти вшанували пам’ять в’язнів робочого концтабору, відвідуючи меморіал-музей пам’яті цієї жахливої події часів Другої Світової війни. Під час всього навчання учасники виконували наукові проекти у групах зі студентами-колегами з інших країн, які успішно захистили у кінці подорожі.

Ця група студентів стала ювілейною двохсотою для Сілезького Дому, на території якого відбувалася більшість кількість заходів, тому німецьку пресу зацікавила ця подія і вони, взявши інтерв’ю, видали статті у провідних виданнях:

Третьокурсники мали теж гарну нагоду побачити нові міста у Польщі, а саме: Ополе, Нису і Вроцлав, де гостям проводили екскурсії наші партнери з польського університету.

Ми вдячні нашим партнерам за запрошення та організацію такого пізнавального та цікавого заходу!