У Львівському університеті урочисто завершилася Літня школа EU Study Days in Ukraine

31.08.2022 | 20:29

29 серпня 2022 року у Львівському національному університеті імені Івана Франка офіційно завершилася перша офлайн Літня школа в межах програми Представництва ЄС в Україні EU Study Days (Єврошколи), яка тривала упродовж п’яти днів.

Цьогоріч вперше у заході взяли участь не лише студенти, але й учні старших класів з різних регіонів України. Проєкт Представництва ЄС в Україні виконують Львівський національний  університет імені Івана Франка, зокрема факультет міжнародних відносин, ГО «Молодіжна альтернатива», Інформаційний центр ЄС у Львівському університеті та Харківський національний економічний університет імені Семена Кузнеця.

Учасники проєкту щодня відвідували лекції та брали участь в інтерактивних нетворкінгах, дискусіях, обговореннях, обмінювалися інформацією та враженнями. В межах школи відбувалися цікаві тімбілдинги і стратегічні ігри, які допомагали молоді покращувати свої навички та вміння.

Учасники EU Study Days мали змогу відвідувати лекції про європейські цінності та боротьбу України за цінності,  аналізували конкретні кроки із підтримки та допомоги України зі сторони Європейського Союзу, спілкувалися із підприємцями Західної України та дізналися як побудувати бізнес за європейськими стандартами.

Оскільки Україна нещодавно здобула статус кандидата на повноцінне членство у Європейському Союзі, цьогорічна Літня школа EU Study Days була присвячена цьому питанню. А відтак, учасники проєкту спілкувалися із провідними українськими та європейськими  фахівцями у цій сфері, аналізували презентовані вимоги щодо кандидатства України на членство у Європейському Союзі, зокрема політичний та економічний аспекти,  знайомилися із досвідом наших сусідів – країн Польщі та Чехії на шляху до членства в ЄС, обговорювали виклики і перспективи, які відкриваються перед нашою державою у контексті членства у ЄС.

Ще одним важливим питанням, які студенти та учні EU Study Days in Ukraine  мали змогу обговорити  стала проблема захисту прав та свобод українців, які через війну поїхали жити в країни Європейського Союзу, можливості для їхнього навчання та волонтерства.

Крім відвідування лекційних занять, у Літній школі учасники вчилися удосконалювати навички неформального спілкування, навички ефективної комунікації із роботодавцем для успішного проходження співбесіди, а також аналізували етапи написання «просунутого» резюме.

А для мотивації щодо побудови успішної кар’єри перед учасниками виступили випускники EU Study Days минулих років. Вони поділилися власним досвідом навчання в єврошколах, враженнями та розказали про свій успішний досвід у побудові кар’єри, поштовхом для чого стало навчання у EU Study Days

Програма була дуже насичена. Студенти і учні мали також  можливість поспілкуватися у неформальній атмосфері із представниками європейських проєктів, волонтерами, керівниками благодійних та громадських  організацій, представниками студентських організацій

По завершенню школи усі учасники отримали сертифікати про успішне завершення навчання. Пам’ятні документи вручила радниця із питань преси та інформації Представництва ЄС В Україні Вікторія Давидова.

Нагадаємо, що проєкт EU Study Days in Ukraine налічує понад 1600 випускників та триває уже 13 років поспіль.