Студенти ЛНУ ім. Франка – учасники програми з європейських студій в Латвійському університеті

15.12.2021 | 19:01

Впродовж жовтня-грудня 2021 року троє студенток факультету міжнародних відносин ЛНУ ім. Франка – Анісова Катерина (4 курс, спеціальність – міжнародні відносини), Кравчик Вікторія (4 курс, міжнародні відносини) та Якимець Ярина (5 курс, міжнародні відносини) брали участь в програмі обміну «Young Professional’s School» від Латвійського університету (м. Рига, Латвія). На жаль, через карантинні обмеження цього семестру програма проходила в онлайн-форматі, відповідно всі учасники поєднували участь в програмі з навчанням у своїх рідних університетах.

Модульна програма з європейських студій для українських студентів з регіональних ВНЗ (Київ, Львів, Дніпро, Полтава, Харків) вже сьомий рік поспіль проходить за підтримки МЗС Латвії. Мета «Young Professional’s School» полягає в ознайомленні студентів з різних університетів України з європейськими інтеграційними процесами та досвідом реформування країн Балтії на шляху до їх вступу в ЄС, а також обміні лідерським досвідом між учасниками програми. Цьогорічний навчальний план був насичений курсами, лекціями та воркшопами від професорів Латвійського університету та гостьових професорів з країн ЄС. Програма передбачала такі курси: «Європеїзація: від партнерства до членства», «Основи Європейського Союзу», «Стратегічна комунікація», «Політика Латвії та Балтійських держав» та інші.

Окрім того, наші студентки взяли участь в проєкті “Innovation Lab”, в рамках якого вони протягом тижня працювали зі студентами Латвійського університету, розробляючи план вирішення певної політичної проблеми за обраним напрямком, та успішно захистили свої напрацювання під час міжнародної студентської конференції на початку грудня.

Щиро раді, що наші студенти використовують такі можливості для академічного та префесійного розвитку та гідно представляють наш університет та факультет в рамках міжнародних урядових та неурядових студентських програм!