Стажування студентів факультету міжнародних відносин в Посольстві України в Республіці Польща

08.05.2022 | 21:26

У 2019 році я вступила до Львівського національного університету імені Івана Франка на факультет міжнародних відносин, згодом жодного разу не пошкодувала про свій вибір, адже зараз займаюсь тим, що мені надзвичайно подобається і саме в цьому я відчуваю своє покликання. Я добре пам’ятаю свої перші лекції та семінари на міжнарі, як з кожним днем я все більше і більше поринала у вивчення дипломатії та міжнародних відносин вцілому, а згодом зрозуміла, що це те, з чим я хочу пов’язати своє життя.

«Теорія без практики неможлива» – я завжди це знала, тому з нетерпінням чекала третього курсу та моменту, коли зможу відправитись на практику. Вибір був очевидним: Посольство України в Республіці Польща (м. Варшава).

На дворі було 17 січня 2022 року, коли я вперше відкрила двері Посольства, згодом, була направлена до Консульського відділу, де провела майже два місяці практики, а потім залишилась працювати на інфолінії при консульському відділі в Посольстві України в Республіці Польща, де працюю по сьогодні поєднуючи роботу та дистанційне навчання в університеті. У зв’язку з жахливою війною на території України та надзвичайно великою кількістю вимушених переселенців, щодня ми опрацьовуємо тисячі заявок та консультуємо громадян України. Робота консульства – надзвичайно важлива річ сьогодні, адже, це допомагає підтримувати та обслуговувати українців, що потребують цього, особливо у такий важкий час для всіх нас.

Я безмежно вдячна своїй «alma mater» – Львівському національному університету імені Івана Франка та Міністерству закордонних справ України за сприяння у направленні на практику до представництв України закордоном. А також Посольству України в Республіці Польща за чудову робочу атмосферу та знання, які я отримую щоденно, адже це безцінно. Всім студентам рекомендую практикуватись у представництвах МЗС України як на території нашої країни, так і закордоном, адже це величезний досвід, що буде з вами все ваше життя. Вірю, що скоро над Україною зійде сонце перемоги, добро переможе зло, а світло темряву і всі обов’язково реалізують свої плани та мрії у всіх починаннях !

Софія Атаманюк
, студентка 3-го курсу факультету міжнародних відносин Львівського національного університету імені Івана Франка