Робоча зустріч гарантів освітніх програм кафедри із представником компанії «EPAM Systems»

03.06.2024 | 11:12

27 травня 2024 р. гаранти освітніх програм «Міжнародна інформація» (завідувач кафедри Міжнародних комунікацій та цифрової дипломатії. доц. Роман Вовк) та «Стратегічні комунікації та цифрова дипломатія» (доцент кафедри Міжнародних комунікацій та цифрової дипломатії Ігор Іжнін) провели зустріч з Віталієм Роговиком, керівником групи тестування програмного забезпечення в одній з найбільших ІТ-компаній України «EPAM Systems».

Обговорили сучасні потреби ринку праці в галузі ІТ і напрями вдосконалення освітніх програм «Міжнародна інформація» та «Стратегічні комунікації та цифрова дипломатія» з метою їх адаптації до сучасних вимог, які висувають роботодавці до потенційних працівників. Дискутували з приводу особливостей організації роботи в умовах цифровізації операційних та управлінських процесів. Цифровізація і впровадження систем штучного інтелекту у всіх сферах людської діяльності є незворотнім трендом на найближчий час, отож міжнародні відносини також повинні швидко адаптуватись до цих інновацій. Обговорили напрями трансформації ринку праці, на якому можуть бути затребувані фахівці, підготовлені за ОП «Міжнародна інформація» та «Стратегічні комунікації та цифрова дипломатія». Пан Віталій Роговик окремо наголошував на необхідності розвитку «м’яких» навичок: комунікабельності, критичного мислення, постійної самоосвіти.

 

Віталій Роговик є випускником факультету міжнародних відносин (спеціалізація «Міжнародна інформація») з понад десятилітнім досвідом роботи в ІТ-кластері.