Привітання від Міністра закордонних справ України (2007-2009) Володимира Огризка

11.10.2017 | 22:22

Декану факультету міжнародних відносин Львівського Національного університету ім. Івана Франка
Д-ру, проф. Маркіяну Мальському

Вельмишановний Маркіяне Зіновійовичу,

Звертаючись до Вас, одночасно бачу перед собою тисячі міжнародників, які отримали знання і професію на факультеті міжнародних відносин Львівського Національного університету. Належність до цієї сім‘ї означає особливу солідарність, взаєморозуміння та підтримку, де б її члени не працювали і які б посади не обіймали. Для цієї категорії людей служіння Батьківщині є найбільшою цінністю, найвищим смислом і найголовнішою метою. Їх завжди вирізняли високий професіоналізм, справжній патріотизм і людська порядність.

Внесок факультету міжнародних відносин ЛНУ ім. Івана Франка у формування нової школи української дипломатії важко переоцінити. Мав радість і приємність впродовж десятків років працювати з багатьма випускниками факультету, які на практиці доводили: львівська школа підготовки спеціалістів – міжнародників – це якість, традиція і результат. Щиро пишаюся тим, що Київ і Львів знатні сьогодні забезпечити потреби дипломатичної служби України повною мірою. На наші школи рівняються інші, а це багато важить.

25 років – лише початок. Але і він став потужним і вражаючим. Низький уклін і щира подяка усім тим, хто долучився до нього – від лаборанта до декана, від асистента до професора.

Сьогодні українській дипломатії потрібно виходити на нові рівні як узагальнень, так і практичних дій. Матимемо потрібні нам результати, якщо об‘єднаємо зусилля передової науки і повсякденної діяльності дипломатичної служби України. Переконаний, що Ваш факультет і надалі продовжуватиме плідну роботу з підготовки і виховання висококласних українських спеціалістів – міжнародників, які чесно і самовіддано служитимуть інтересам нашої Батьківщини.

Многая і благая Літа!
Зі святом!

Володимир Огризко,

Надзвичайний і Повноважний Посол України, Міністр закордонних справ України (2007-2009 рр.)