Переможці 1-го етапу Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності 291 – міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії (2021-2022 н.р.)

02.02.2022 | 22:09

2 лютого 2022 року на факультеті міжнародних відносин було підведено підсумки 1-ого етапу Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності 291 – міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії у 2021-22 навчальному році. Студенти виявили значний інтерес до участі у конкурсі – на розгляд Конкурсної комісії представлено 5 наукових робіт з актуальної проблематики міжнародних відносин та світової політики.

Комісія відзначила, що цьогоріч дослідження були проведені на високому рівні, наукові роботи містять багато нових підходів та ідей і можуть стати початком наукової діяльності студентів факультету міжнародних відносин.

Голова Конкурсної комісії, декан факультету міжнародних відносин, проф. Мальський М.З. виступив перед учасниками 1-ого етапу конкурсу з вітальним словом. Він акцентував на важливості розвитку аналітичних навиків у студентської молоді, майбутніх дипломатів, фахівців у сфері міжнародних відносин, а також висловив запевнення у продовженні практики проведення таких заходів на факультеті у майбутньому.

Переможцями 1-ого етапу Конкурсу за рішенням Конкурсної комісії визначено:

Дончеву А. З.1 місце, тема роботи: «Євроінтеграційний курс у зовнішній політиці Північної Македонії (2005-2021 рр.)», науковий керівник – доц. Комарницький М. М.

Чопика Д. В.2 місце, тема роботи: «Роль США у врегулюванні арабо-ізраїльського конфлікту в часи адміністрації Дональда Трампа», науковий керівник – доц. Комарницький М.М.

Згадані студентські роботи рекомендовано до участі у фінальному 2-ому етапі Конкурсу, що відбудеться у м. Чернівці.

За рішенням Конкурсної комісії, 3 місце розділили одразу три учасники 1-ого етапу Конкурсу:

Єфіменко Я. С., тема роботи: «Феномен існування Держави Ізраїль в умовах несприятливого геополітичного становища», науковий керівник – доц. Кузик П. С.;

Братута Є. О., тема роботи: «Китайська Республіка Тайвань на світовій арені: історія становлення та сучасний стан», науковий керівник – доц. Гладиш М. Л.;

Гладиш А.-М. М., тема роботи: «Скандинавська винятковість»: досвід країн Північної Європи у забезпеченні добробуту населення», науковий керівник – доц. Шаленна Н. М.

Вітаємо усіх учасників та їх наукових наставників! Нових звершень і наукових здобутків! Переможцям бажаємо успіху на наступних етапах Конкурсу!