Оголошення – Онлайн-курс про постконфліктне врядування для українських студентів і молодих фахівців з права та політики

13.05.2024 | 20:57

Триває третій рік російського незаконного повномасштабного вторгнення в Україну. В той час, як Збройні Сили України просуваються вперед і звільняють тимчасово окуповані росією території, Українська держава опиняється віч-на-віч із низкою складних правових і соціальних проблем, пов’язаних із реінтеграцією територій та людей, а також організацією поствоєнного адміністрування звільнених територій.

У зв’язку з цим, глобальна pro bono юридична фірма Public International Law & Policy Group (PILPG) підготувала безкоштовний онлайн-курс про постконфліктне врядування для українських студентів і молодих фахівців з права та політики. У цьому курсі знані експерти з міжнародного права поділяться своїми знаннями про всі процеси, властиві переходу держави від стану війни до миру.

Курс охоплюватиме різні теми, пов’язані з довгостроковою постконфліктною відбудовою країни задля “озброєння” наступного покоління навичками, необхідними для ефективного вирішення нових викликів. Теми курсу включають постконфліктне управління, реінтеграцію переміщених осіб та колишніх учасників бойових дій, збереження культурної спадщини, активізацію участі громадянського суспільства та сприяння національній єдності.

Курс складається з:

  • Матеріалів для самостійного вивчення:
  • Відео про проблеми постконфліктного врядування з транскриптами (англійською мовою);
  • Записаних бесід з експертами PILPG, які обговорюють тематичні дослідження та практичні уроки з країн, які перейшли від стану збройного конфлікту до миру (англійською мовою);
  • Рекомендованої літератури з питань постконфліктного врядування (англійською мовою).
  • Серій Zoom-сесій (з українським синхронним перекладом) з експертами PILPG протягом тижня 3-7 червня 2024 року для обговорення матеріалів для самостійного навчання та питань, що виникли, проведення практичних вправ з питань постконфліктного врядування та взаємодії з досвідченими професіоналами з міжнародного права.
  • Чату в Signal, за допомогою якого учасники курсу можуть отримати додаткову підтримку та поради щодо курсу та його змісту.

Курс доступний для всіх українських студентів і молодих фахівців, які цікавляться темами права, міжнародного права та питань управління, і які прагнуть поглибити свої знання про постконфліктне управління та правосуддя перехідного періоду в контексті України.

Щоб приєднатися до нашого курсу і отримати доступ до матеріалів, заохочуємо зареєструватися за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe2Y3bf0VDgia6gVRd0ZqG6MCsutt67o8nb8XKTz8Qfjhd82Q/viewform

Більше про PILPG: PILPG, номінант Нобелівської премії миру, має 30-ти річний досвід надання безкоштовної юридичної та політичної допомоги урядам, субдержавним установам і організаціям громадянського суспільства в усьому світі щодо мирних переговорів, правосуддя перехідного періоду, кримінального переслідування воєнних злочинців та документації порушень прав людини. PILPG – це юридична фірма з міжнародним персоналом у 32 містах світу та великою мережею старших наукових співробітників – радників із питань миру (знаних міжнародних професорів, дипломатів у відставці, юристів з досвідом у міжнародному гуманітарному та міжнародному кримінальному праві, військових експертів), що зумовлює унікальну комбінацію академічних знань і практичного досвіду з усього світу. Члени команди PILPG мають значний досвід підготовки юристів, прокурорів, суддів, осіб, що документують військові злочини, членів уряду, учасників переговорів, дипломатів та громадянського суспільства.

Детальніше про нас: https://www.publicinternationallawandpolicygroup.org