Наукове стажування Ігоря Земана як гостьового викладача по програмі академічної мобільності Еразмус + у Німеччині

31.01.2024 | 08:40

З 22 по 29 січня 2024 року доцент кафедри міжнародного права Ігор Земан проходив стажування як гостьовий викладач у Вільному університеті Берліну на запрошення професора та керівника кафедри публічного права та інтернаціоналізації правопорядку Гельмута Ауста.

Протягом наукового стажування доц. І.Земан прочитав гостьову лекцію на тему «Російська загарбницька війна та верховенство міжнародного права: дворічна боротьба за свободу та незалежність України». Крім того Ігор Земан виступив з доповіддю про справи за позовом України до МС ООН щодо порушення РФ Конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації, а також щодо порушення Конвенції про запобігання злочину геноциду та покарання за нього.

Ігор Земан взяв також участь в низці наукових семінарів «Міжнародний Суд ООН», «Розширення та оновлення Європейського Союзу», «Об’єднання «ганзенських» міст та міжнародне право».

Впродовж академічної мобільності було обговорено подальші напрямки співпраці між кафедрами та викладачами та наголошено, що академічна мобільність такого типу є чудовою нагодою обміну досвідом та практиками методики викладання у системі вищої освіти.