Модель Європейського парламенту

20.11.2023 | 20:59

18 листопада у стінах сесійної зали Львівської обласної державної адміністрації відбулася модель Європарламенту. Цей захід організувала громадська організація «Центр «Молода дипломатія» у співпрації із «Fox Bureau» та у партнерстві з Львівською ОВА. Тему заходу було визначено як «Перспективи розширення ЄС: приєднання країн Балканського півострова та Східної Європи» – актуальне та важливе питання на міжнародній арені. Під час заходу учасники мали змогу спробувати себе у ролі депутата Європарламенту, дискутувати, шукати порозуміння та аналізувати пропозиції колег.

Модель розпочалась з урочистого відкриття. На ньому були присутні президент «Молодої Дипломатії» Андрій Сидор, керівник апарату ЛОВА Тарас Грень та заступник декана факультету, завідувач кафедри європейського права проф. Михайло Микієвич. Виголосивши вступні слова та настанови, вони надихнули учасників на плідну роботу.

А далі розпочалося представлення комітетів. Їх було 10, а саме: комітет з питань штучного інтелекту; комітет з питань іноземного втручання; комітет з питань промисловості; комітет з прав жінок та гендерної рівності; комітет культури та освіти; комітет з питань регіонального розвитку; комітет з соціальних питань; комітет закордонних справ; комітет з економічних питань; комітет з питань навколишнього середовища.

Головним завданням кожного комітету було створення пунктів для резолюції на визначену тему. Завдяки зусиллям, потужній роботі та співпраці між учасниками було написано та затверджено резолюцію, в якій запропоновані пункти для успішної та ефективної євроінтеграції країн Балканського півострова та Східної Європи.

«Молода дипломатія» вдячна партнерам за підтримку, а учасникам за активну роботу впродовж цього насиченого дня.