Міжнародна конференція «Українські воєнні біженці в Польщі: допомога суспільства, виклики та нові тенденції міграції»

22.09.2023 | 21:30

Кафедра міжнародних економічних відносин факультету міжнародних відносин Львівського національного університету імені Івана Франка у співпраці з Центром Східноєвропейських студій Варшавського університету, Міграційною платформою EWL та Фондом підтримки мігрантів на ринку праці «EWL» провели 20 вересня 2023 року конференцію на тему: «УКРАЇНСЬКІ ВОЄННІ БІЖЕНЦІ В ПОЛЬЩІ: ДОПОМОГА СУСПІЛЬСТВА, ВИКЛИКИ ТА НОВІ ТЕНДЕНЦІЇ МІГРАЦІЇ»

В конференції взяли участь віце-консул РП у Львові пан Томаш Ковальскі, представник МЗС у м.Львові пан Андрій Грушко, перша заступниця ГУ ДМСУ у Львівській області пані  Іванна Іваночко, заступниця директора департаменту міжнародної технічної допомоги та міжнародного співробітництва ЛОДА пані Ольга Табака, представники львівських університетів та академічних установ.

На конференції було представлено:

1. доповідь професора Яна Маліцького, директора Центру Східноєвропейських студій Варшавського університету «Чому мільйони поляків допомогли мільйонам українських біженців після 24 лютого 2022 року?»

2. презентацію Станіслава Домбровського, представника Міграційної платформи EWL у Львові результатів дослідження «З Польщі до Німеччини. Нові тенденції міграції українських біженців», підготовленого за результатами опитування українських вимушених мігрантів у серпні 2023 на замовлення Канцелярії Прем’єр-міністра Республіки Польща. 

Під час дискусій учасники конференції обговорили актуальні проблеми вимушеної міграції з України до Польщі після 24 лютого 2022 року, нові тенденції міграції українських біженців з Польщі в інші країни-члени ЄС, нові шляхи адаптації українських біженців на польському ринку праці.