Міжнародна конференція, присвячена тридцятиліттю співпраці між Україною та ЄС

19.06.2023 | 19:19

Важливою складовою переможного завершення війни в Україні є не лише повна перемога над російським агресором, а й пришвидшення інтеграції нашої держави у Європейський Союз та НАТО.

Саме вивченню досвіду тридцятирічної співпраці між Україною та ЄС і прогнозуванню реалізації подальших етапів співпраці була присвячена конференція, організована і проведена кафедрою європейського права та Західноукраїнським дослідницьким центром з європейських студій  Львівського національного університету імені Івана Франка у партнерстві з Вестмінстерським університетом (Велика Британія) та Університетом Аугсбургу (Німеччина).

Науковий форм відбувся у змішаному форматі 16 липня 2023 року й у ньому взяли участь представники усіх провідних юридичних шкіл України, іноземні гості та юристи-практики. З вітальним словом від Львівського університету до учасників звернулися проректор з навчальної роботи та міжнародної співпраці, професор Сергій Різник і декан факультету міжнародних відносин, Надзвичайний і Повноважний  Посол, професор Маркіян Мальський. Від Вестмінстерського Університету з вітальною промовою виступив декан юридичного факультету, професор Люк Мейсон, а від Університету м.  Аугсбург – заступник декана юридичного факультету Томас Мьоллерс.

Під час дискусій учасники конференції обговорили актуальні теоретичні та практичні проблеми адаптації національного законодавства до стандартів ЄС та імплементації Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом на етапі реалізації нашою державою статусу країни-кандидата на вступ до ЄС.

https://lnu.edu.ua/u-lvivskomu-universyteti-vidbulasia-mizhnarodna-konferentsiia-prysviachena-trydtsiatylittiu-spivpratsi-mizh-ukrainoiu-ta-yes/