Оголошення – Літня школа з демократії: Україна на шляху до Європейського Союзу

12.03.2024 | 13:53

З 2 по 8 червня 2024 року в місті Вроцлав відбудеться “Літня школа з демократії: Україна на шляху до Європейського Союзу“, організована Вроцлавським університетом у партнерстві з Європейським університетським альянсом ARQUS та Польським національним агентством з питань академічного обміну (NAWA).

Літня школа відбудеться у замку Войновіце, розташованому поблизу Вроцлава. Участь у заході візьмуть близько 20 учасників, половина з яких представлятиме українські університети, а інша половина – члени Альянсу “Arqus”. Центральна тема школи – євроінтеграційний шлях України.

Протягом п’яти днів учасники матимуть можливість відвідувати лекції та семінари, де матимуть змогу ділитися своїми поглядами на демократичний шлях України до Європейського Союзу та поточну військову ситуацію. Школа надасть молодим науковцям можливість долучитися до критичного осмислення поточних політичних та економічних перетворень в Україні. Аспіранти з українських університетів представлять політичні, соціальні та економічні зміни, спричинені війною, а аспіранти з Arqus – політичні, соціальні та економічні наслідки війни в Україні для своїх країн. Детальні теми мають бути пов’язані з науковими інтересами окремих учасників. Крім того, учасники матимуть можливість відвідати Вроцлав і відкрити для себе музеї та інші історичні місця.

Школа забезпечить унікальний простір для відвертих дискусій, пов’язаних з європейським вибором українського суспільства. Це також чудова нагода для нетворкінгу та обміну думками між молодими європейськими фахівцями з різних регіонів країни. Загалом, школа покликана сприяти кращому розумінню процесів євроатлантичної інтеграції серед його учасників та допоможе їм розвинути необхідні навички для ефективної адвокації європейських прагнень України.

Аспіранти/кандидати наук до 30 років можуть подати свою кандидатуру, надіславши реферат обсягом 200-300 слів з обгрунтуванням на участь в школі до 18 березня 2024 року на електронну адресу: summerschool@uwr.edu.pl

Фінансові умови: транспортні витрати, проживання та харчування за рахунок приймаючої сторони.

У разі виникнення додаткових запитань: summerschool@uwr.edu.pl / bachobitari.khuroshvili@uwr.edu.pl