Факультет міжнародних відносин висловлює глибокі співчуття у зв’язку із смертю Надзвичайного і Повноважного Посла України Петра Сардачука

22.01.2022 | 13:48

Із глибоким сумом повідомляємо, що 21 січня 2022 року відійшов у засвіти Петро Данилович Сардачук, Надзвичайний і Повноважний Посол України, заступник Міністра закордонних справ, фундатор української дипломатичної служби, Почесний професор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, державний службовець із багаторічним досвідом. Його заслуги перед Україною були відзначені орденом Дружби народів, відзнакою «Знак Пошани»; Почесною відзнакою Президента України, орденом «За заслуги» ІІ ступеня, Командорським Хрестом із Зіркою Ордену «За заслуги» Республіки Польща, орденом Христа Спасителя Української православної церкви Київського патріархату.

Петро Данилович активно допомагав у створенні факультету міжнародних відносин, сприяв його становленню як однієї з найбільш авторитетних освітних установ у сфері підготовки дипломатичних службовців: читав відкриті лекції для студентів, брав участь у наукових конференціях, упродовж багатьох років очолював Державну екзаменаційну комісію із захисту кваліфікаційних робіт.

Петро Данилович Сардачук – автор та співавтор багатьох підручників з історії, теорії та практики дипломатичної і консульської служби, дипломатичного протоколу та етикету, які стали основою для фахової підготовки багатьох поколінь студентів-міжнародників.

Адміністрація та уся науково-педагогічна спільнота факультету міжнародних відносин висловлює щире співчуття Олександрі Петрівні Сагайдак, доцентці кафедри міжнародних відносин і дипломатичної служби, з приводу смерті її батька, а також усім рідним та близьким Петра Даниловича. Вічна пам‘ять!