Екскурсія студентів першого курсу у наукову бібліотеку університету.

10.09.2023 | 20:31

Студенти першого курсу (групи МВЕ-11, МВБ-11) під керівництвом ас. Пущак Ірини Любомирівни мали можливість відвідати наукову бібліотеку ЛНУ ім. Івана Франка. Під час змістовної і цікавої екскурсії студентам розповіли як записатись у бібліотеку, як здійснювати пошук, які існують нові можливості доступу до науковометричних баз статей у часі війни. Принагідно студенти довідались, де знаходиться укриття, яким можна скористатись у разі потреби, перебуваючи поблизу.

Також була можливість послухати захоплюючу розповідь з історії бібліотеки від часу її заснування до побудови сучасного корпусу, який є унікальною пам’яткою архітектури. Будівлі з такою конструкцією є ще у Сорбонні, Граці і Вроцлаві. А розкішні інтер’єри читального залу не лише надихають до сумлінної праці і наукових пошуків, але й слугують чудовим інстаграмним тлом для фантастичних знімків

Студентам було цікаво дізнатись, книгозбірні з бібліотек яких видатних постатей зберігаються тут, хто відомих діячів працював у цій бібліотеці, як працівникам бібліотеки вдавалось рятувати твори від знищення у радянські часи і чим це загрожувало рятівникам.

Окрім цього студенти побували у святая святих бібліотеки – у книгосховищі. Вони можливість на власні очі побачити, як зберігаються книги і як працівники здійснюють пошук замовлених видань.

Велика подяка працівникам сектору промоції наукової бібліотеки Вікторії Грень та Зоряні Шипці за корисну, змістовну і цікаву екскурсію.