Декан факультету проф. Маркіян Мальський взяв участь у зустрічі директорів інститутів та деканів факультетів, які здійснюють підготовку фахівців у сфері міжнародних відносин, з міністром закордонних справ України Андрієм Сибігою

08.10.2024 | 13:09

3 жовтня декан факультету міжнародних відносин проф. Маркіян Мальський взяв участь у Зустрічі директорів інститутів та деканів факультетів, які здійснюють підготовку фахівців у сфері міжнародних відносин, з міністром закордонних справ України, випускником нашого факультету Андрієм Сибігою у МЗС України у м. Києві.

Результатом зустрічі стала підтримка міністерством наших ініціатив щодо відновлення галузі знань «Міжнародні відносини» та спеціальності «Міжнародні економічні відносини».

Міністр Андрій Сибіга закликав випускників провідних факультетів розглянути пропозиції МЗС щодо роботи в апараті зовнішньоекономічного відомства України. З цією метою буде оголошено нову хвилю зовнішнього набору на заняття 50 посад в МЗС України для молодих фахівців.

Особлива увага була приділена обговоренню інноваційних підходів у підготовці фахівців, розвинуту міжнародно-освітньої співпраці та необхідності активізувати підготовку юристів-міжнародників задля притягнення росії та росіян до відповідальності у міжнародних судових процесах.