Зустріч з професором Марком Ділленом, американським фахівцем з публічної дипломатії

12.12.2018 | 10:27

11 грудня 2018 року за підтримки Центру американських студій ЛНУ ім. Франка відбулася зустріч американського фахівця із медіакомунікацій та публічної дипломатії, професора Колумбійського університету, колишнього кар’єрного американського дипломата та власника консалтингової агенції у Сан-Франциско (США) Марка Діллена зі студентами факультету міжнародних відносин.

Під час зустрічі професор Діллен детально проаналізував зі студентами особливості зовнішньої політики офіційного Вашингтону в останні роки, зокрема результати проміжних виборів в Конгрес США, які відбулися в листопаді 2018 року, охарактеризував динаміку українсько-американських відносин, а також особливості американської публічної дипломатії за часів правління адміністрації Дональда Трампа. Спікер також надав низку цікавих і корисних порад молоді щодо ресурсів, які знайомлять читача з американським політичним життям та суспільством, а також відповів на запитання наших студентів.

Нагадаємо, що у 2014 р. на базі факультету міжнародних відносин Львівського національного університету імені Івана Франка було створено Центр американських студій з метою організації та координації американознавчої наукової, освітньої й інформаційної діяльності. Центр зокрема відповідальний за функціонування першої в Україні спеціалізації з американських студій, яка була впроваджена у 2011 році для студентів-магістрів зі спеціальності “Міжнародні відносини”. Її метою є забезпечити сучасне, інклюзивне, когерентне та багатоаспектне вивчення Сполучених Штатів Америки, поглибити вивчення ключових аспектів їхнього внутрішньополітичного життя і зовнішньополітичної діяльності, сприяти більш глибокому та водночас критичному осмисленню значимості ролі цієї держави як на регіональному, так і глобальному рівнях.