Зустріч з Олександром Щербою

04.11.2022 | 18:34

3 листопада 2022 року відбулася зустріч студентів та викладачів факультету міжнародних відносин з Послом України, автором численних публікацій з тематики міжнародних відносин і зовнішньої політики України, паном Олександром Щербою. Зустріч відбувалася у форматі онлайн і згуртувала понад 90 учасників. Почесного гостя привітав декан факультету міжнародних відносин, Надзвичайний і Повноважний Посол України, проф. Маркіян Мальський.
Олександр Щерба поділився своїм досвідом дипломатичної діяльності, розповів про основні переваги й недоліки професії дипломата, зосередив увагу студентів на якостях та уміннях, якими повинен володіти дипломат для успішної реалізації своєї місії у сучасних умовах. Гість надав цінні поради майбутнім дипломатам щодо розвитку вміння публічних виступів та навиків успішної комунікації для ефективного ведення переговорів й налагодження контактів з представниками іноземних держав. Також висловив своє бачення ролі інструментарію цифрової дипломатії у сучасних міжнародних відносинах. Олександр Щерба наголосив, що у професії дипломата надзвичайно важливим є не лише «володіння словом та мовою», а й відчуття тактовності, здатність до емпатії. Посол України з радістю відповів на численні запитання аудиторії.
Подію організовано Центром публічної дипломатії факультету міжнародних відносин. Модерувала захід керівниця Центру доцентка Наталія Шаленна.