Зустріч з Анною Белєванцевою

16.03.2023 | 13:57

15 березня ГО «Центр «Молода дипломатія»» організувала на факультеті міжнародних відносин зустріч з Анною Белєванцевою – співзасновницею та операційним директором стартапу «Esper Bionics».

Спікерка розказала про свій професійний шлях, зокрема про те, як потрапила у список Forbes 30 Under 30 2021 року, дала студентам поради, як обрати найкращий варіант майбутньої роботи, проявити свої здібності тощо. Також пані Анна розповіла про концепцію їхнього стартапу – виробництво технологічної продукції у сфері функціонування людського організму. Спікерка наголосила, що «найважливішою технологією майбутнього буде електроніка всередині людського тіла».

На сьогоднішній день цей стартап створив біонічний протез руки – “Esper Hand” – вершину технологічного розвитку протезування, що здатний аналізувати імпульси організму і максимально відтворювати дрібну моторику. Спікерка зазначила, що виготовлення протезів – це лише перший етап їхнього стартапу. Лінійка продукції згодом буде розширена іншими девайсами у сфері медичної електроніки. Пані Анна також наголосила на масштабності цього стартапу: запущений не так давно, у 2019 році, він вже має офісні центри у таких містах, як Київ, Нью-Йорк та Берлін, випускає декілька сотень протезів щорічно, а також входить до списку журналу «Time» 200 найкращих винаходів за 2022 рік.

Студенти мали змогу ознайомитися із секретами такого стрімкого успіху, а також дізнатись про етапи створення успішного стартапу – вивчення ринку, опитування потенційних користувачів тощо. У процесі обговорення торкнулися питань впливу війни на роботу «Esper Bionics». Анна Белєванцева розказала про труднощі, з якими зіткнувся стартап, зазначивши, тим не менше, що ці умови змусили розвиватися їхній бізнес швидше. Зараз вони надають допомогу людям, що постраждали під час війни, зокрема військовим.

Учасники зустрічі також почули про політику держави у цій галузі, порівняли її з американською, в якій наявна системи медичного страхування; обговорили, які перспективи розвитку встановлення протезів за підтримки державних установ тощо.