Зустріч студентів факультету міжнародних відносин з академічною спільнотою Флоридського міжнародного університету (США)

18.05.2022 | 18:11

Відвага, стійкість, свобода, незламність духу, мужність – з такими чеснотами асоціюють український народ у світі сьогодні. В умовах кривавого протистояння із ворогом, який переступає усі межі дозволеного, для українців надзвичайно важливо, щоб їхні голоси були почуті у вирі шквальної антиукраїнської пропаганди та антигуманної риторики рашистів. Саме тому кожен формат та рівень розмов, кожен дискусійний майданчик має бути використаний як інструмент протидії російській агресії в Україні та наближення нашої спільної перемоги.

17 травня 2022 року за підтримки Центру американських студій ЛНУ ім. Франка відбулася онлайн-зустріч студентів та викладачів факультету міжнародних відносин Львівського національного університету імені Івана Франка із академічною спільнотою Міжнародного університету Флориди (США). Захід під назвою «Російське вторгнення в Україну: голоси студентів зі Львова» (The Russian Invasion of Ukraine: Student Voices from Lviv) відбувся у рамках серії щотижневих зустрічей університету під назвою “Tuesday Times Roundtable”.

Студенти факультету міжнародних відносин поділилися своїм розумінням та досвідом відчуття і сприйняття війни, а також висловили думки про сучасну ситуацію в Україні з акцентуванням на тому, як можна допомагати ЗСУ й цивільному населенню нашої держави у ці складні часи. Окрему увагу було відведено ролі культури, науки й освіти у подоланні конфліктів та запобіганні війни у майбутньому.
Американські студенти та викладачі виявили неабиякий інтерес до заходу і наголосили на важливості розвитку міжінституційних контактів у майбутньому.

Флоридський міжнародний університет (Florida International University, FIU) – це престижний американський державний дослідницький університет, розташований в місті Маямі, штат Флорида. ВНЗ складається з 2 основних студентських кампусів, основний з яких знаходиться в околиці міста Маямі Юніверсіті-Парк. Університет визнаний фондом Карнегі, як дослідницький університет з найбільшою кількістю університетських досліджень на рівні бакалавра та магістратури. FIU належить до системи державних університетів штату Флорида, в яку входять 12 американських університетів цього штату.