Зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом України у Ватикані Андрієм Юрашем

20.12.2022 | 17:11

19 грудня подарувало студентам нашого факультету чудову можливість поспілкуватись із Надзвичайним і Повноважним Послом України у Ватикані, українським релігієзнавцем, експертом з питань державно-церковних взаємин, соціології та географії релігії, східної християнської традиції, державної етнополітики, прав національних меншин. Андрій Васильович Юраш вразив кожного кількістю наукових, професійних спілок та організацій, членом яких він є, як-от: Національна спілка журналістів України, Всеукраїнська асоціація релігієзнавців, Міжнародна Асоціація з Вивчення Релігії у Центральній та Східній Європі (ISORECEA) та багато інших.

Зустріч була сповнена цікавою інформацією, адже пан Андрій розповів про свій кар’єрний шлях та поділився політичною майстерністю, за що студенти дуже вдячні йому. Також поспілкувались про важливість релігії на міжнародній арені, партнерські стосунки України з Ватиканом (адже: «… Україна зараз перебуває в досить складній безпековій ситуації – є тимчасова окупація нашої території, є війна. І немає сумнівів, що Ватикан може дуже серйозно долучитися, щоб допомогти знайти моделі порозуміння і припинення військових дій..»), де стало очевидно усім, що добрі партнерські стосунки України з Ватиканом слугують потужним сигналом для всього Західного світу.

Наприкінці Андрій Васильович, відповідаючи на усі питання, побажав кожному успіхів та здобути омріяне, як в навчанні, так і в майбутній роботі. А ми ж хочемо висловити свою подяку за те, що пан Андрій знайшов вільний час, щоб провести плідну розмову з нашими студентами, які прагнули і прагнуть почерпнути усі тонкощі роботи на політичному фронті.