Відкрита лекція віце-прем’єрки України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної «Чи приведе перегляду Угоди про асоціацію до «тіньового членства» в ЄС?»

18.11.2020 | 14:56

 13 листопада 2020 р. студенти та викладачі Львівського національного університету імені Івана Франка взяли участь у відкритій лекції віце-прем’єрки України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної на тему «Чи приведе перегляду Угоди про асоціацію до «тіньового членства» в ЄС?». Під час лекції Ольга Стефанішина представила сучасний стан співробітництва між Україною та Європейським Союзом в контексті виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС та окреслила напрями її оновлення, особливо у економічній частині. Під час обговорення студенти ЛНУ імені Івана Франка, зокрема, факультету міжнародних відносин і факультету управління фінансами та бізнесу, мали можливість отримати відповіді щодо основних напрямів і напрацювань у сфері економічного співробітництва між Україною та ЄС, торгівельних відносин з Китаєм, угоди про співробітництво у сфері промислової політики, цілі та завдання Європейського зеленого курсу як нової економічної парадигми ЄС, а також оновлення національного законодавства України у різних сферах та приведення його у відповідність до правових норм і стандартів ЄС, вирішення спорів між Україною та ЄС і оновлення політичної частини Угоди. Віце-прем’єрка Ольга Стефанішина наголосила на пріоритетності євроінтеграційного напряму у зовнішній політиці України і окреслила першочергові завдання у взаєминах між Україною та ЄС.

Захід був організований Центром Жана Моне з європейських студій Національного Університету «Києво-Могилянська Академія», Центром досконалості імені Жана ЛНУ імені Івана Франка «Західноукраїнський дослідницький центр з європейських студій» та за сприяння Української Асоціації Європейських Студій.