Участь у навчально-методичному курсі «An Introduction to Teaching Lexically»

29.02.2024 | 08:59

23-25 лютого 2024 року викладачі кафедри іноземних мов доцент Маріанна Копчак та асистент Наталія Михайленко взяли участь у триденному навчально-методичному курсі «An Introduction to Teaching Lexically» (24 академ. год.), організованому міжнародною асоціацією викладачів англійської мови TESOL та школою вивчення іноземних мов Lexical Lab (Лондон). Усі учасники отримали сертифікати про підвищення кваліфікації.

 Навчально-методичний курс включав три основні практичні блоки, розкриваючи сучасні методики викладання аудіювання та створення завдань для аудіоматеріалів, викладання лексики, викладання граматики та розробки завдань для повторення і закріплення вивченого. Учасники курсу з усієї України працювали у парах та групах, вдосконалюючи методики та прийоми викладання, ділилися досвідом та викликами роботи в умовах війни, а також створювали власні навчальні ресурси для використання на заняттях під керівництвом відомого методиста Гю Деллара (Hugh Dellar). Пан Деллар – справжній гуру лексичного підходу у викладанні, автор найсучасніших підручників для вивчення англійської мови, зокрема Innovations, Outcomes, Roadmap, які активно використовуються викладачами кафедри іноземних мов та отримують позитивні відгуки від студентів, адже допомагають вивчати саме живу, сучасну англійську мову за принципом real English for the real world.

Більше того, Г’ю Деллар – надзвичайно ерудована особистість, з глибокими знаннями світової історії та історії України, який з перших днів повномасштабного вторгнення палко підтримує Україну, регулярно веде в соцмережах щоденник хронології подій і власних рефлексій в контексті загарбницької війни росії проти нашої держави та доносить правду до міжнародної спільноти. Перебуваючи у Львові, пан Деллар у супроводі учасників курсу відвідав Личаківське кладовище, Марсове поле, Музей терору, віддавши шану усім полеглим за нашу державу та ще раз засвідчивши свою непохитну підтримку усім українцям.

Асоціація TESOLUKRAINE та учасники курсу висловлюють глибоку вдячність пану Г’ю Деллару та очікують наступних зустрічей.