Тренінг з медіаграмотності на тему «Інформаційна стійкість у час війни: як не втрапити в інформаційну пастку»

21.05.2022 | 00:44

В п’ятницю 20 травня на факультеті міжнародних відносин відбувся тренінг з медіаграмотності на тему «Інформаційна стійкість у час війни: як не втрапити в інформаційну пастку». Тренінг відбувся за ініціативи Центру міжнародної безпеки та партнерства афкультету міжнародних відносин.

«Інформація стала доволі серйозною зброєю в руках ворога, в умовах інформаційного суспільства, коли за її допомогою можна посіяти паніку та страх, перетворити ворога на колаборанта» – зазначив розпочинаючи захід, заступник директора Центру міжнародної безпеки та партнерства Олександр Кучик. Ключовими темами тренінгу були розпізнавання інформаційних операцій, створення напруженості та формування ненависті у соцмедіа, методи розпізнавання фейкової інформації та способи боротьби з нею.

До проведення в заході було запрошено тренера з медіаграмотності, доцента факультету журналістики Львівського національного університету імені Івана Франка Наталію Войтович. До заходу долучилися студенти університету та широке коло учасників з інших освітніх закладів Львова та України.

Учасники тренінгу прослухали короткий теоретичний екскурс з інформаційних маніпуляцій та змогли попрактикуватися в розпізнаванні інформаційних маніпуляцій та ознайомилися з технікою їх розпізнававння. Наталія Войтович відповіла на численні запитання учасників заходу. Тренінг проводився з використанням платформи командної роботи MS Teams у дистанційному форматі.