Студенти факультету міжнародних відносин запустили проєкт «Цифрове студентське посольство»

02.03.2022 | 20:07

Студенти факультету міжнародних відносин запустили інформаційний проєкт під назвою «Цифрове студентське посольство» – StudEmbassy. Проєкт спрямований на іноземну аудиторію для поширення правдивої та перевіреної інформації про події та ситуацію в Україні. Студенти самостійно забезпечують виконання усіх етапів підготовки та публікації інформаційних повідомлень. Вдалося налагодити добру співпрацю з групою студентів факультету іноземних мов, що допомагають з перекладом. На даний час інформація подається на платформах Інстаграм та Твіттер англійською, німецькою, французькою та іспанською мовами. Робота ведеться цілодобово та відслідковуються повідомлення з відкритих джерел засобів масової інформації та соціальних медіаресурсів. Інформація розподіляється за такими категоріями: ситуація на фронті, підтримка партнерів, ситуація в містах, переклади офіційних заяв нашого уряду та ін.

За п’ять днів, відколи з’явилися перші повідомлення на сторінках Студентського посольства, проєкт зібрав більше трьох тисяч читачів різними мовами та отримав добрі відгуки з боку іноземців, які становлять майже 90% аудиторії. Кожного дня до команди надходять десятки повідомлень про організації, що займаються допомогою Україні по всій Європі, у США та Канаді. Іноземні ЗМІ вже почали контактувати з командою. Від одного з підписників отримали контакти близько 100 депутатів Європарламенту, до яких готується звернення з проханням надавати ширшу підтримку Україні і буде надіслано найближчим часом.

Водночас паралельно проводиться аналіз того, як війна в Україні висвітлюється у західних ЗМІ. Підписникам було надіслано запити про найбільш обговорювані статті та коментарі. Проводиться опитування щодо ставлення населення різних країн до війни в Україні.

Поза тим, команда працює у кооперації з ГО «Українські Студенти за Свободу». Разом координують зусилля діаспори та переселенців, що доставляють провізію та обладнання в Україну.

Ідея створення такого проекту виникла ще у мирний час в рамках вивчення курсу «Цифрова дипломатія» у співпраці з викладачами новоствореної кафедри міжнародних комунікацій та цифрової дипломатії. Планується активно використовувати ресурси та можливості Лабораторії цифрової дипломатії факультету міжнародних відносин. Основною метою проєкту було надання студентам можливості отримання практичних навичок у сфері стратегічних комунікацій в сучасному цифровому просторі та здійсненні промоції України у світі. Війна внесла свої корективи у плани та сформувала нові цілі.

Команда знаходить все більше друзів з різних країн, які допомагають розширювати читацьку аудиторію, що постійно збільшується.

Центр працює виключно в онлайн-режимі без визначеного місця фізичної дислокації.

Стежити за повідомленнями Цифрового студентського посольства можна на сторінках Інстаграм https://instagram.com/studembassy_eng англійською мовою, https://instagram.com/studembassy_fr – французькою, https://instagram.com/studembassy_de – німецькою та https://instagram.com/studembassy_es – іспанською. У Твіттері відповідно – @studembassy_eng,  @studembassy_de, @studembassy_fr та @studembassy_es