Розпочалася весняна сесія EU Study Days (Єврошколи) 2023

19.03.2023 | 12:26

16 березня 2023 р. розпочалася весняна сесія EU Study Days (Єврошколи) 2023. Упродовж 10 тижнів учасників очікує насичена програма. Єврошколи відкрила пані Байба Кіне, керівниця відділу преси та інформації Представництва ЄС в Україні, під час онлайн-зустрічі з учасниками програми.

Пані Кіне наголосила на підтримці Європейським Союзом України. «Україна платить дуже високу ціну за свою свободу, за своє європейське майбутнє. Євросоюз надає повну підтримку Україні і продовжуватиме це робити стільки, скільки буде потрібно», — зазначила Байба Кіне. Відбудова України відбуватиметься за потужної підтримки з боку Євросоюзу, держав-членів, інших міжнародних партнерів. Але і Україна має продовжити реформи, встановити верховенство права, викорінити корупцію та стати привабливою для міжнародного бізнесу й інвестицій.

Роботи багато, і участь кожного важлива, тому необхідно розвивати мережу випускників, спілкуватися та готувати спільні проєкти. Саме мережування і співпраця допоможуть у досягненні цілей відбудови України та просуванні України європейським шляхом.
Під час відкриття учасники також познайомилися зі спікерами, випускниками програми попередніх років, а команда проєкту представила формат навчання.

Вже 10 років поспіль EU Study Days надають можливість українській молоді дізнатися найактуальнішу інформацію про Європейський Союз і відносини між ЄС та Україною, надихають на особисте зростання і старт нових проєктів! Загалом на участь у цій весняній сесії EU Study Days надіслали 950 заявок: 578 від школярів і 372 від студентів та аспірантів. Серед абітурієнтів-школярів надійшло найбільше заявок від дівчат (65%), серед студентів — від чоловіків (58%). Серед кандидатів цього року більшість – це студенти останнього курсу бакалаврату. Найбільше заявок подали учні 9 та 10 класів. 13% школярів – учасники Євроклубів, 49% – вигравали призові місця на олімпіадах та конкурсах. За результатами двох турів конкурсу було відібрано 148 слухачів: 47 студентів та 101 школяр. Конкурс серед студентів – 8 людей на місце, серед школярів – 6.

Вітаємо нових учасників та бажаємо успіхів у навчанні!

Нагадаємо, що проєкт Представництва Європейського Союзу в Україні EU Study Days реалізовують Львівський національний університет імені Івана Франка, зокрема факультет міжнародних відносин, ГО «Молодіжна альтернатива» та Харківський національний економічний університет імені Семена Кузнеця упродовж 2022 -2025 років.

За матеріалами Представництва ЄС в Україні та Інформаційного центру ЄС у Львівському університеті.