Програма Ювілейної конференції до 30-річчя факультету міжнародних відносин “Завтра настає сьогодні: контури майбутніх міжнародних відносин” 23 грудня 2022 року

21.12.2022 | 13:34

23 грудня 2022 з нагоди 30-річчя факультету міжнародних відносин Львівського національного університету імені Івана Франка та Дня української дипломатії в Актовій залі Університету відбудеться ювілейна конференція «Завтра настає сьогодні: контури майбутніх міжнародних відносин» за участі провідних українських дипломатів, науковців, освітян.

В межах заходу передбачено обговорення найгостріших проблем сучасних міжнародних відносин на чотирьох дискусійних майданчиках:

  1. Українська школа міжнародних відносин: сучасні освітні тренди
  2. Зовнішня політика як вимір цінностей: коли дипломатія долає постправду
  3. Сила міжнародного права : справедливість і рішучість
  4. Відбудова України : новітній план Маршалла

До участі у конференції запрошені відомі вчені, керівники інститутів, академій та факультетів міжнародних відносин українських та іноземних університетів, Надзвичайні та Повноважні Посли України, дипломати, народні депутати, науковці та представники бізнесу – випускники факультету.

Зокрема, у форматі онлайн-конференції планується зустріч з заступником Міністра закордонних справ України Андрієм Мельником, провідними українськими дипломатами-випускниками факультету: заступником Голови Офісу Президента України Андрієм Сибігою, , Послом України в Литві Петром Бештою, Послом України в Польщі Василем Зваричем, Послом України в Данії Михайлом Видойником, Послом України в Туреччині Василем Боднаром, заступником Міністра закордонних справ України (2014р.), директором Київського Безпекового Форуму  Данилом Лубківським, народними депутатами – Софією Фединою та Ростиславом Тістиком.

До дискусії про особливості та сучасні тренди розвитку української школи міжнародних відносин запрошений Директор Інституту міжнародних відносин Київського національного університету ім. Тараса Шевченка проф. Валерій Копійка, декани факультетів міжнародних відносин українських та іноземних університетів.

Правові аспекти сучасних міжнародних відносин будуть обговорюватись за участі Миколи Гнатовського – судді Європейського суду з прав людини, Михайла Буроменського – професора кафедри міжнародного права Інституту міжнародних відносин КНУ ім. Т. Шевченка, Маргарити Сокоренко – Уповноваженої у справах Європейського суду з прав людини.

Перспективи відбудови економіки України в рамках новітнього плану Маршалла обговорять, зокрема, Василь Лозинський – в.о. Міністра розвитку громад і територій України; Галина Васильченко – народна депутатка України та Володимир Омелян – Міністр інфраструктури (2016-20 19рр.)

В рамках конференції проходитимуть щорічні азійські читання: «Азійські пріоритети світової політики: український інтерес», присвячені пам’яті Надзвичайного і Повноважного Посла України у Таїланді Андрія Бешти – також випускника факультету.

Детальніше із програмою ювілейних заходів можна ознайомитися за посиланням

Програма_Конференція_Завтра настає сьогодні_2022