Представники факультету взяли участь у Міжнародній літній школі «Цифрові технології та право»

29.07.2020 | 13:47

22-23 липня 2020 року команда студентів різних курсів спеціальності «Міжнародне право» взяла участь у Міжнародній літній школі «Цифрові технології та право». Вихованці Львівського національного університету імені Івана Франка долучилися до цієї події за сприяння кафедри європейського права факультету міжнародних відносин.

Головною метою літньої школи стало ознайомлення слухачів із найсучаснішими цифровими технологіями, які використовують у юридичній освіті. Навчання, яке організував університет SRH Hochschule Heidelberg (Німеччина), відбулося в онлайн-режимі за допомогою платформи ZOOM. У процесі роботи використовували такі цифрові інструменти, як Padlets і Mentimeter.

Упродовж двох днів учасники мали нагоду послухати лекції та відвідати тренінги від науковців з України, Італії, Швейцарії, Іспанії та Німеччини. Зокрема, завідувач кафедри європейського права Львівського університету, професор Михайло Микієвич виступив з доповіддю на тему «Цифрові технології і право: як не втратити особистість». Декан Школи соціальних і юридичних наук Університету SRH Hochschule Heidelberg проф. Каролін Суттер (Carolin Sutter) пояснила, які навики та компетентності знадобляться випускникам університетів у майбутньому.

Про цифрову культуру як рушій діджиталізації розповів директор Інституту розвитку людських ресурсів і професійного тренінгу Університету SRH Hochschule Heidelberg, професор Марсель Крісанд (Marcel Crisand). Заступник декана Школи соціальних і юридичних наук німецького ЗВО, професор Крістоф Шартль (Christoph Schärtl) виголосив доповідь на тему: «Цифрові технології VS цифрова трансформація – сучасна динаміка університетської освіти». Професорка фінансового і податкового права юридичного факультету Університету Compultense міста Мадрид Марія Ампаро Грау Руіз (Maria Amparo Grau Ruiz) розповіла про застосування роботів і віртуальних асистентів у закладах вищої освіти. Доповідь «Правові цифрові інструменти і доступ до правосуддя» представила керуюча директорка компанії LAWIO (Магдебург, Німеччина), професорка Леа Боттічер (Lea Bötticher).

Також в рамках Міжнародної літньої школи відбулася низка тренінгів, під час яких слухачі обговорювали практичний вплив і безпосередній досвід цифровізації у сферах своїх спеціальностей. Також мова велася про дидактичні методи, які молоді науковці можуть застосовувати у своїх університетах, перейнявши досвід іноземних колег.

Загалом у Літній школі взяли участь представники п’яти європейських ЗВО: Львівського національного університету імені Івана Франка, Болонського університету (Італія), Університету Цюріха (Швейцарія), Університету   Compultense (Іспанія) та Університету SRH Hochschule Heidelberg (Hімеччина).

На переконання організаторів, участь у Літній школі дозволила усім слухачам, зокрема і студентам Львівського університету, ознайомитися із найсучаснішими цифровими технологіями у вивченні міжнародного права, а також навчитися їх застосовувати на практиці.

За результатами роботи усі учасники школи отримали відповідні сертифікати.

Детальніше