Остання можливість приєднатися до Українські вібрації – Європейська громадська сфера 2.0

16.09.2021 | 17:56

Ви мрійник із серцемяке бється поєвропейськи? – Остання можливість приєднатися до Українські вібрації – Європейська громадська сфера 2.0

Oбміняйтеся думками з людьми зі всієї Європи на тему “ Європа та Україна“! 

Проект «Європа» ще далекий від завершення. Щодня ми дискутуємо: де Європа починається і де закінчується? Що означає бути європейцем? І як ми бачимо своє європейське майбутнє? Щоб завершити розпочату роботу та гарантувати, що вона фактично покращить життя людей однаково по всьому континенту, якнайбільше з нас має взяти участь у пошуку рішень – і це саме те, що ми збираємось зробити у цій сесії.

Кожна сесія охоплює кілька підтем, які розглядаються в окремих сесійних кімнатах. Одна з кімнат україномовна та дві англомовні. Ви можете обрати будь-яку кімнату, залежно від ваших уподобань, та обговорити свої ідеї разом з іншими учасниками та запрошеними спікерами або бути вільними слухачем.

Наша команда подасть усі ідеї учасників на онлайн-платформу Конференції про майбутнє Європи, а також опублікує пропозиції у Каталозі ідей та надішле їх безпосередньо зацікавленим сторонам ЄС та Європи у жовтні 2021.

 

Обирай будь-яку сесійну кімнату, залежно від уподобань:

 

Сесійна кімната I: Україна на шляху до ЄС: думки та сподівання громадян (мова: українська)
разом з Михайлом Пашковим – співдиректором програм зовнішньої політики та міжнародної безпеки, Центру Разумкова & Іветою Делікатною – Ключовою експерткою з комунікацій, Association4U.

Як Україна рухається в напрямі європейської інтеграції, яке ставлення громадян та чи відбувається гармонізація цінностей та цілей? Україна вже тривалий час рухається на шляху до ЄС, не знаючи, коли і як цей процес завершиться. У цій сесійній кімнаті ми хочемо детальніше подивитися на відносини між ЄС та Україною та розробити ідеї щодо того, як їх зміцнити.

Сесійна кімната II: Європейська ідентичність (мова: англійська)
разом з доктором Майклом Вінтлом –  професором кафедри сучасної європейської історії Амстердамського університету & Ніколасом де Сантіс – засновником та президентом компанії Brand EU.

Питання ідентичності завжди дуже чутливі та особисті, але те, як ми відчуваємо або не відчуваємо, інколи має політичні наслідки. Особливо після Brexit ми часто чуємо, що проекту “Європа” знову і знову не вистачає підтримки громадян. У цій сесійній кімнаті ми хочемо обговорити цю проблему та розвинути ідеї, як зміцнити європейську ідентичність.

Сесійна кімната III: Громадяни Європи зі Сходу та Заходу – Відкритий діалог (мова: англійська)
разом з  Руною Холмгардом Андерсеном – редактором журналу Magasinet Røst, асистентом Університету Роскілде & Мартіном Ройтером – головою правління ГО “Мультикультурна Україна (MKUA)”.

Незважаючи на те, що падіння залізної завіси у 1989 р. зменшило напруженість у відносинах між Східною та Західною Європою й усунуло фізичні бар’єри для обміну та співпраці, ми все ще спостерігаємо, що упередження, а іноді і незнання залишаються рушійними факторами того, як ми сприймаємо наші сусідські європейські країни. У цій сесійній кімнаті ми хочемо глибоко зануритися у сприйняття один одного, обговорити ідеї щодо того, як усунути сталі бар’єри та розвивати відкритий діалог.

 

Більше інформації про проект: https://www.publicsphere.eu/2021/04/ukrainianvibes/?lang=ukr

 

З нетерпінням чекаємо на зустріч з вами!

Команда Ukrainian Vibes
ukrainian_vibes@democracyinternational.org
www.publicsphere.eu
Facebook
Instagram