Онлайн-зустрічі студентів та викладачів факультету з представниками дипломатичної служби України

29.04.2021 | 15:17

У рамках навчального процесу на факультеті міжнародних відносин 29 квітня 2021 року відбулося дві онлайн-зустрічі студентів та викладачів факультету з представниками дипломатичної служби України. Студенти першого курсу спеціальності “Міжнародні відносини” мали можливість почути багато цікавого про практичні аспекти роботи дипломата, а також специфіку реалізації дипломатичної місії в умовах сучасних викликів та новітніх можливостей.

Надзвичайний і Повноважний Посол України у Японії п. Сергій Корсунський представив своє бачення сучасної геополітичної ситуації у світі, а також поділився досвідом роботи у різних державах (США, Туреччина, Японія). Поряд із глибокими знаннями у сфері міжнародних відносин та дипломатичної служби, а також володінням іноземними мовами, він наголосив на важливості набуття й розвитку “soft skills”, що є передумовою успішної діяльності сучасного дипломата. Було зосереджено увагу на дієвості використання інструментарію цифрової дипломатії у роботі органів системи дипломатичної служби.

У другій частині заходу взяв участь випускник факультету міжнародних відносин, п. Василь Гайванович, Другий секретар Посольства України у Республіці Молдова. Він розповів студентам про специфіку проходження дипломатичної служби у Молдові, представив основні напрямки роботи Посольства, а також аргументував важливість цієї держави для України.

Студенти виявили надзвичайний інтерес до заходу, про що свідчила велика кількість запитань та коментарів. Зустрічі проведено за ініціативи доцентки кафедри міжнародних відносин і дипломатичної Наталії Шаленної з метою максимального наближення теоретичної складової навчального курсу “Дипломатична і консульська служба” до практичної сфери.

Декан факультету міжнародних відносин, Надзвичайний і Повноважний Посол, проф. Маркіян Мальський наголосив на важливості ролі практикуючих дипломатів у підготовці фахівців дипломатичної служби. Він висловив сподівання на розвиток такої освітньої ініціативи у майбутньому і побажав шанованим гостям успіхів у їхній діяльності, а студентам – наполегливості у навчанні.