Онлайн-зустріч студентів та викладачів факультету з Надзвичайним і Повноважним Послом України у Турецькій Республіці п. Андрієм Сибігою.

06.05.2021 | 19:35

6 травня 2021 року на факультеті міжнародних відносин відбулася онлайн-зустріч студентів та викладачів факультету з Надзвичайним і Повноважним Послом України у Турецькій Республіці п. Андрієм Сибігою.

Його Екселенцію привітав декан факультету міжнародних відносин, Надзвичайний і Повноважний Посол, проф. Маркіян Мальський. Він відзначив, що особливо приємно зустрітися з випускником факультету, який охоче ділиться своїм багаторічним досвідом роботи у дипломатичній службі й таким чином, мотивує молоде покоління майбутніх дипломатів.

Під час свого виступу п. Андрій Сибіга зосередив увагу на важливості Туреччини у зовнішньополітичній стратегії України, представив основні напрями українсько-турецького співробітництва, декларованого як стратегічне партнерство, наповнене реальним змістом. Було наголошено на вагомих результатах такої співпраці у економічній та безпековій сферах. Також, п. Посол відзначив важливість публічної дипломатії (і її культурної складової) в успішності дипломатичної місії загалом.

П. Андрій Сибіга звернувся до студентів факультету міжнародних відносин і побажав їм наполегливості у навчанні й розвитку своїх вмінь. Він запевнив, що Посольство України у Турецькій Республіці відкрите до співпраці з факультетом міжнародних відносин, особливо заохочуючи до стажування у дипломатичному представництві львівських студентів і випускників.

Проф. Маркіян Мальський висловив готовність до продовження плідної кооперації, а також анонсував відкриття Центру публічної дипломатії на факультеті, що значно розширить можливості для реалізації нових освітніх та науково-дослідницьких проєктів.

Зустріч організувала та модерувала доцентка кафедри міжнародних відносин і дипломатичної служби Наталія Шаленна, котра відзначила особливий інтерес студентської й викладацької спільноти до турецького треку у зовнішній політиці України.