Оголошення – Міжнародна конференція «Громадяни України на польському ринку праці. Нові виклики та перспективи»

29.05.2023 | 22:26

Запрошуємо на конференцію за результатами дослідження  Центру Східноєвропейських студій Варшавського університету,  Міграційної платформи EWL та Фонду підтримки мігрантів на ринку праці EWL «Громадяни України на польському ринку праці. Нові виклики та перспективи».  

Конференція відбудеться 2 червня 2023 року (п’ятниця), о 12:00 у конференц-залі (ауд.205 ) факультету міжнародних відносин Львівського національного університету ім. І.Франка, (вул. Січових Стрільців, 19) 

Дослідження створено за результатами опитування, яке було проведене 4-13 березня 2023 року у Польщі Міграційною платформою EWL та Центром Східноєвропейських студій Варшавського університету.

Загалом опитано 500 повнолітніх громадян України, які зараз перебувають у Польщі (тих, хто прибув до Польщі до початку повномасштабного вторгнення, а також вимушених мігрантів, які прибули в країну після 24 лютого 2022 року).  

Доповідь відповість на важливі питання, зокрема: 

  • Як змінився портрет громадян України, які проживають у Польщі?
  • Чи планують вони подавати документи на постійне проживання в Польщі та на польське громадянство? 
  • Що найбільше мотивує українців повернутися в Україну після закінчення війни? 
  • Як змінився відсоток громадян України, які працюють за кваліфікацією? 
  • Як громадяни України в Польщі оцінюють своє фінансове становище?

Міграційна платформа EWL працевлаштовує іноземців, у тому числі громадян України, у країнах ЄС – Польщі, Чехії, Румунії, Німеччині, Нідерландах, Литві, тощо. 

З 2018 року разом із Центром Східноєвропейських студій Варшавського університету проводимо соціологічні дослідження серед іноземців, які працевлаштувалися в країнах ЄС. Попередні дослідження можна подивитися тут