Наукове стажування у Ягеллонському університеті

31.01.2017 | 16:33

Протягом 24-27 січня 2017 р. завідувач кафедри міжнародного права професор Василь Репецький та доцент кафедри міжнародного права Ігор Земан в рамках угоди про співпрацю між Львівським та Ягеллонським університетами проходили наукове стажування на запрошення завідувача кафедри міжнародного права Ягеллонського університету професор Бригіди Кузняк.

Під час стажування представники Львівського університету мали змогу попрацювати в науковій бібліотеці та зустрітися зі студентами, аспірантами та викладачами Ягелонського університету. В ході зустрічей з науково-викладацьким складом обговорювалися специфіка системи правової освіти та викладання міжнародного права для студентів. Професори обох кафедр наголосили на цікавій спільній історії двох навчальних підрозділів. Йдеться про те, що професор Людвік Ерліх завідував у міжвоєнний період з 1929 по 1940 рр. кафедрою міжнародного права у Львівському університеті, а з 1945 по 1961 рр. – кафедрою міжнародного права у Кракові.

Викладачі зі Львова відвідали лекцію професор Бригіди Кузняк на тему «Застосування сили у міжнародному праві». В рамках стажування професор Василь Репецький виступив з лекцією для викладачів та аспірантів на тему «Збройний конфлікт на території України». Доцент Ігор Земан виступив з доповіддю для студентів та аспірантів на тему «Правовий захист внутрішньо-переміщених осіб на території України». Наукова подорож стала чудовою нагодою взаємного обміну досвідом між працівниками двох університетів.

Підводячи підсумки наукової подорожі, сторони висловили взаємне побажання поглиблювати науково-освітню співпрацю та організовувати постійні взаємні наукові стажування між викладачами кафедр.