Монографія “Львівська школа дипломатії (Дипломатичні Студії у Львівському університеті)”

02.11.2021 | 14:57

З нагоди відзначення 90 років Дипломатичних студій у Львівському університеті та 360-річчя Університету факультет міжнародних відносин підготував цілу серію видань, серед яких нове видання Дипломатичного словника.

У жовтні 1930 року у Львівському університетi на факультеті права відкрили унікальну трирічну мaгiстерську програму – Дипломатичні студії. Ці студії не мали аналогів у Центрально-Східній Європі і були єдиною школою дипломатії комплексного типу, оскільки майбутніх фахівців готували не тільки до дипломатичної та консульської служби, а й для роботи журналістами, правниками, у банківському секторі чи органах державної влади. Тодi лише у Львівському університеті випускники Дипломатичних студiй отримували диплом з науковим ступенем магістра дипломатії.

Історії Дипломатичних студій у Львівському університеті присвячена монографія Маркiяна Мальського та Ігоря Земана “Львівська школа дипломатії (Дипломатичні Студії у Львівському університеті)”. Книга вийшла двома мовами – українською та англійською, у виданні дослiджено передумови становлення школи дипломатії у Львівському університеті, простежено особливості організації та дiяльностi Дипломатичних студiй та факультету міжнародних відносин, встановлено елементи спадковості міжнародно-правової та дипломатичної наукових шкіл в iсторії Університету. Публікація рекомендована до друку Вченою Радою факультету міжнародних відносин Львівського національного університету імені Івана Франка, буде корисною та цікавою для викладачів, студентів та усіх, хто цікавиться iсторiєю дипломатії, мiжнародного права та міжнародних відносин.