Міжнародна конференція «Russia’s Aggression Against Ukraine: The Year Nobody Expected»

27.02.2023 | 22:18

24 лютого 2023 року за ініціативи Вільнюського університету (Литва) було проведено міжнародну наукову конференцію «Russia’s Aggression Against Ukraine: The Year Nobody Expected» (Агресія росії проти України: рік, якого ніхто не чекав). Співорганізаторами заходу крім Вільнюського університету також виступили Львівський національний університет імені Івана Франка та Ньюкаслський університет (Великобританція).

Конференція складалась з трьох дискусійних панелей – «Україна перед міжнародними організаціями», «Міжнародні процедури до притягнення росії до відповідальності за порушення міжнародного права» та «Міжнародні злочини росії: перспективи кримінального правосуддя».

До участі було запрошено науковців університетів-співорганізаторів, дипломатів і практиків. Серед поважних гостей варто відзначити участь у конференції Постійного представника Литви при міжнародних організаціях у Відні, Постійного представника Литви у Раді Європи, Заступника міністра юстиції Литви, Віце-президента Євроюсту.

Від Львівського університету участь брали викладачі факультету міжнародних відносин професор Михайло Микієвич, професор Віталій Гутник та доцент Ігор Земан.

International_Conference_24_February_2023_Vilnius-Lviv-Newcastle