Лист Голови комісії у закордонних справах Сейму Республіки Польща Марека Кухціньського

08.03.2022 | 14:15

Варшава, 7 березня 2022 р.

Голова Комісії закордонних справ

Сейму Республіки Польща

Марек Кухціньскі

Пану Маркіяну Мальському,

декану факультету міжнародних відносин

Львівського університету

Шановний Пане Декане,
Дорогий Друже

Мені важко знайти відповідні слова, щоб висловити співчуття. Я бачу драматичні події, що відбуваються на батьківщині наших українських братів. Злочинний напад на незалежну державу, а також кривда, яку складно уявити, те, що відчуває Україна, викликає в нас глибокий спротив і гнів. Те, що коїться, вимагає покарання злочинців.

Карпатська родина, частиною якої є Україна, від самого початку була об’єднана, дружня та налаштована на співпрацю. Саме тому я хочу упевнити у нашій глибокій підтримці та у готовності до надання Вам, Вашій родині та друзям усілякої необхідної допомоги. Жоден сигнал з Вашого боку не залишиться без відповіді – ми усі солідарні з Вами та готові до дій.

Я глибоко переконаний у тому, що незламність та відвага Українського Народу невдовзі призведе до остаточної великої перемоги над загарбником, а жорстокий, нічим не виправданий терор Кремля завершиться ганебною поразкою, що увійде до історії.

Я бажаю Вам та Вашим Співвітчизникам подальшої витривалості й незламності, що кожного дня викликають захват міжнародної громадськості. Бажаю Вам також надії, що збудує нове чудове майбутнє України.

З повагою, Марек Кухціньскі

lyst070322