Лекція Дена Вітмана «Сучасна політика. Публічна дипломатія»

27.10.2023 | 19:55

У п’ятницю 27 жовтня 2023 р. на факультеті міжнародних відносин відбулася лекція на тему: «Сучасна політика. Публічна дипломатія». Запрошеним гостем став старший науковий співробітник Інституту досліджень зовнішньої політики (Філадельфія, США) Ден Вітман (Dan Whitman).

Варто відмітити, що Ден Вітман працював на дипломатичній службі в Інформаційному агентстві та Державному департаменті США, а також у Європі, Африці та на Гаїті. На даний момент є членом правління Ради публічної дипломатії. Під час лекції Ден Вітман поділився зі студентами практичними аспектами публічної дипломатії та причинами виникнення конфліктів між країнами.

Відкриваючи зустріч, декан факультету, Надзвичайний і Повноважний Посол України професор Маркіян Мальський відзначив актуальність публічної дипломатії як важливого механізму зовнішньої політики держави на сучасному етапі.

Студенти факультету взяли активну участь у дискусії та проявили зацікавлення, задаючи лектору безліч запитань, що засвідчило актуальність даної проблематики та інформативність лекції.

Співорганізатором заходу став Центр американських студій ЛНУ ім. Франка та факультет історії та міжнародних відносин ДВНЗ «УжНУ», куди Ден Вітман, як гостьовий професор, був запрошений в межах підписаного договору про співпрацю.

Ден Вітман – старший науковий співробітник Інституту досліджень зовнішньої політики (Філадельфія, США), Олеся Бенчак – доцент кафедри міжнародних студій та суспільних комунікацій ДВНЗ «УжНУ»