Львівсько-Вроцлавська експертна дискусія “Система міжнародної безпеки в умовах пандемії: локальні та глобальні виклики”

30.05.2020 | 15:56

На факультеті міжнародних відносин Львівського університету 27 травня відбулася експертна дискусія з питань міжнародної безпеки. Захід відбувся за ініціативи Центру міжнародної безпеки та партнерства у співпраці з Інститутом міжнародних студій Вроцлавського університету (Республіка Польща). Захід проводився на платформі Ms Teams.

Ключовими питаннями обговорення стали:

  • вплив пандемії COVID-19 на національну безпеку;
  • виклики для міждержавної співпраці;
  • опірність міжнародної системи в сучасних умовах;
  • українсько-польське партнерство в умовах пандемії;
  • міжнародні інституції в нових умовах: від споглядання до рішучих дій.

У дискусії взяли участь професор Маркіян Мальський, директор Центру міжнародної безпеки та партнерства, декан факультету міжнародних відносин, доценти кафедри міжнародних відносин і дипломатичної служби Олександр Кучик, Роман Вовк та Роман Шипка.

Інститут міжнародних студій був представлений директором Інституту професором Кшиштофом Коцюбінскі, а також професором Ларисою Лещенко, Пьотром Маршалком та доктором Ренатою Дудою.

В ході дискусії учасники обмінялися думками щодо нових реалій системи міжнародної безпеки та міжнародного порядку. Актуальні питання національної та міжнародної безпеки стали предметом жвавої дискусії. Завершуючи обговорення учасники дискусії вийшли з
ініціативою продовжити регулярний діалог українського та польського експертного середовища у форматі Львівсько-Вроцлавських експертних дискусій з актуальних питань міжнародної безпеки.

http://www.ispc.org.ua/archives/5757