Круглий стіл «75 років разом: діяльність агенцій ООН та співпраця з Україною»

01.10.2020 | 20:52

30 вересня 2020 в конференц-залі факультету міжнародних відносин відбувся круглий стіл на тему «75 років разом: діяльність агенцій ООН та співпраця з Україною». Учасниками круглого столу були: представниця Міжнародної організації з міграції – Агенства ООН з питань міграції у Львівській області Юлії Венгерович, представниця ГО «Veterans Go» ветеранка Юлія Філіпович та прес-секретар Львівського центру надання послуг учасникам бойових дій Марія Прихід. Зустріч модерував доцент кафедри міжнародного права Ігор Земан.

На початку зустрічі Ігор Земан наголосив на важливому значенні зустрічей такого характеру, які дають змогу студентам побачити практичну сторону набутих знань про особливості діяльності ООН та її спеціалізованих установ.

Юлія Венгерович розповіла студентам факультету про основні напрямки діяльності ООН в світі та в Україні та наголосила на ключовій ролі організації в координації надання гуманітарної допомоги. Також в рамках виступу йшлося по діяльність Міжнародної організації з міграції у Львівській області. Зокрема, було представлено проект «Реінтеграція ветеранів конфлікту на сході України та членів їх сімей». Серед основних компонентів проекту було надання ветеранам грантів на самозайнятість та професійні курси або курси перекваліфікації, а також надання психологічної допомоги.

Юлія Філіпович поділилася своїм досвідом участі у проекті МОМ з реінтеграції ветеранів, в рамках якого вона отримала грант на обладнання для розвитку власної справи.

Марія Прихід розповіла про те, як центр став бенефіціаром проекту МОМ з реінтеграції ветеранів і отримав грант на обладнання для проведення заходів соціального згуртування у Львові. Марія також поділилася з учасниками відео одного із заходів центру – сходження на Говерлу, в якому взяла участь особа з інвалідністю.