Колективна монографія “Міжнародне право у світі динамічних змін: контури майбутнього міжнародного правопорядку”

04.11.2021 | 15:11

Cеред ювілейної серії видань, що вийшли у 2021 році з нагоди відзначення 360-річчя Львівського університету, 90-річчя Дипломатичних студій та 30-річчя відновлення кафедри міжнародного права, є також колективна монографія “Міжнародне право у світі динамічних змін: контури майбутнього міжнародного правопорядку” за науковою редакцією Василя Репецького, Ігоря Земана та Віталія Гутника.

Підготовлена монографiя відображає доктринальні погляди представників основних вітчизняних наукових шкіл у сфері міжнародного права. Книга засвідчує нові підходи до питання про верховенство права у мiжнародних відносинах, про багатовимiрнiсть договiрно-правового регулювання окремих сфер мiжнародних відносин, про права людини в умовах сучасного міжнародного правопорядку, а також висвітлює сучасні тенденції розвитку міжнародного правосуддя. Вiдзначення низки ювілейних дат у iсторiї Львівського університету створює чудову нагоду простежити розвиток доктрини Львівської школи мiжнародного права та провідних наукових шкіл України.

Книга продовжує серію наукових праць “Бібліотека кафедри міжнародного права”, автори представляють львівську, київську, харківську та одеську школи міжнародного права. У книзі викладено основні проблеми верховенства міжнародного права у час динамічних змiн, договiрно-правового регулювання відносин між суб’єктами мiжнародного права, міжнародного права прав людини, міжнародного гуманітарного права, тенденцій розвитку міжнародного правосуддя. Монографія буде корисною для викладачів, студентів та усіх, хто цікавиться актуальними проблемами міжнародного права та мiжнародних вiдносин.