Студенти факультету – учасники односеместрового англомовного навчального модуля з європейських студій в Латвійському університеті

18.12.2020 | 09:51

З 20 вересня по 18 грудня 2020 року четверо студентів факультету міжнародних відносин ЛНУ імені Івана Франка (Христина Рорат, Гордій Горуйко, Анна Стебельська, Ярина Кузьмак) навчалися в рамках односеместрового англомовного навчального модуля-інтенсиву з європейських студій (The Young Professionals` School) на кафедрі політології факультету суспільних наук Латвійського університету (м. Рига, Латвія).

Через карантинні обмеження навчальний процес та тренінги студентів замість запланованого навчання в Ризі проходили в онлайн-форматі на платформі Zoom. Цього року модульна програма з європейських студій складалася з двох інтегрованих частин: зовнішня політика (Європеїзація: від партнерства до членства в ЄС і Сучасні інтеграційні процеси в ЄС) та внутрішня політика (Публічне управління в ЄС, Внутрішня політика Латвії, Стратегічне спілкування та Публічна дипломатія). Після завершення програми наші студенти отримають міжнародні сертифікати від Латвійського університету та МЗС Латвії.

Модульна програма з європейських студій для українських студентів з регіональних ВНЗ (Київ, Львів, Дніпро, Полтава, Харків) вже шостий рік поспіль проходить за підтримки МЗС Латвії. Цей проєкт зосереджений на взаємному обміні досвідом, особливо щодо політичних процесів в Латвії та Україні, з урахуванням особливостей євроінтеграції України. Ще одна мета проекту полягає у наданні молодому поколінню знань про спільну європейську спадщину та практичних умінь адаптуватись до життя і навчання в різних країнах Європи, бути мобільними, соціально здібними, здатними до комунікації і захисту своїх прав.