Інтерв’ю Ольги Шаран у хорватському виданні RTL.hr

07.06.2022 | 09:59

21 травня 2022 р. у хорватському виданні RTL.hr було опубліковано інтерв‘ю «UKRAJINI TREBA ORUŽJE. 87. dana rata osjećam istovremeno bijes, nemoć i vjeru u pobjedu Ukrajine» доктора філософії, асистентки кафедри європейських та регіональних студій Шаран Ольги Василівни.

В інтерв‘ю йдеться про наступне:

«Я вірю в перемогу України, це лише питання часу».

«Війна почалася не 24 лютого 2022 р. Росія розпочала війну проти України в 2014 р., не оголошуючи її. Весь цей час ми воюємо. А 24 лютого 2022 р. Росія розпочала вторгнення, масштабну війну, спрямовану на те, щоб взяти під контроль Україну та всі наші території…».

«Росіяни та українці не є братніми народами…Якщо говорити про мову, то українська мова має більше спільного з білоруською та польською».

«Але Україні потрібна зброя, багато зброї, щоб зупинити російські війська. Це війна між 40 млн українців і 148 млн росіян. Очевидно, у кого більше зброї, але українці захищають свою Батьківщину, і вони переможуть».

«Хоча Макрон і Шольц хочуть врятувати Путіна, ніхто не може врятувати його, він вже програв».

«Список російських злочинів нескінченний. Щохвилини в Україні вчиняються нові. Є десятки міст таких, як Буча, Гостомель, Ірпінь, де вбили майже всіх мирних жителів».

З повним текстом інтерв‘ю можна ознайомитися за посиланням:

https://www.rtl.hr/vijesti/rat-u-ukrajini/ukrajinka-za-rtl-hr-o-ratu-87-dana-rata-osjecam-istovremeno-bijes-nemoc-i-vjeru-u-pobjedu-ukrajine-71d130ee-d75a-11ec-b9d6-8e74d0fe31fe