Відкрита лекція Джона Міцгєла «Зовнішня і внутрішня політика Дональда Трампа»

18.04.2018 | 15:02

18 квітня 2018 року у конференц-залі факультету міжнародних відносин відбулася відкрита лекція професора Школи міжнародних та публічних відносин Колумбійського університету в Нью-Йорку (США) Джона Міцгєла на тему: «Зовнішня і внутрішня політика Дональда Трампа».

Під час зустрічі зі студентами американський науковець окреслив основні аспекти зовнішньої та внутрішньої політики Сполучених Штатів Америки в 2017-2018 роках, проаналізував вплив кадрових змін в Білому домі на зовнішню політику США в короткостроковому майбутньому, розповів про співпрацю адміністрації Президента Дональда Трампа з Конгресом в перші 15 місяців її діяльності. Професор Міцгєл зосередився також на сучасних регіональних аспектах зовнішньої політики США, в тому числі на майбутньому НАТО та американсько-європейських стосунків, угоді з Іраном, стосунках з Північною Кореєю та Росією, агресії РФ на Сході України, боротьбі з тероризмом та наркоторгівлею.

Професор Джон Міцгєл – америкаський політолог та історик, професор Школи міжнародних та суспільних питань Колумбійського університету (1990-2013) та директор Інституту країн Центральної та Східної Європи цього університету. В 2017-18 роках – гостьовий професор Варшавського університету, президент і головний виконавчий директор Фонду Тадеуша Костюшко в Нью-Йорку у 2014-2016 рр. В 2011 р. нагороджений Президентом Польщі Б. Коморовським Орденом “За заслуги перед Польщею”.

Захід організовано Центром Американських студій при факультеті міжнародних відносин у співпраці з Представництвом Національної бібліотеки ім. Оссолінських у Львові.