Відбулася зустріч студентів магістратури ОПП “Європейські Студії” та ОПП “Балто-Чорноморські регіональні студії” з роботодавцями

10.12.2023 | 21:40

4 грудня 2023 року на платформі Тімс відбулася онлайн-зустріч за участю студентів магістратури ОПП “Європейські Студії” і ОПП “Балто-Чорноморські регіональні студії”, викладачів кафедри європейських та регіональних студій факультету міжнародних відносин та представників роботодавців, з якими попередньо були укладені угоди про співпрацю й проведення навчально-виробничих практик.

Начальниця відділу закордонної співпраці управління зовнішніх зв’язків і промоції департаменту «Адміністрація міського голови» Львівської міської ради (ЛМР) Ірина Джиговська, яка є випускницею кафедри  2009 року, розповіла про особливості та напрями діяльності очолюваного нею підрозділу. Особливу увагу гостя зосередила на висвітленні тривалої й ефективної співпраці між ЛМР та Львівським національним університетом ім. І.Франка. Вона наголосила на загальних і професійних компетентностях, необхідних сучасним фахівцям, котрі займаються міжнародною діяльністю й розвивають співробітництво із закордонними партнерами.

Дмитро Фомов, Начальник відділу міжрегіональної співпраці та протокольного забезпечення Департаменту міжнародної технічної допомоги та міжнародного співробітництва Львівської ОВА (ЛОВА), який також є випускником кафедри 2018 року, розказав про особливості міжнародної співпраці за участю ЛО ВА та про виклики, які існують для неї в умовах війни. Він розкрив специфіку роботи ЛОВА і окреслив потреби у компетентних фахівцях, яких варто залучити для розвитку нових напрямів діяльності. Гість позитивно оцінив тривалу співпрацю ЛОВА з факультетом міжнародних відносин Львівського національного університету ім. І.Франка.

Під час зустрічі були обговорені шляхи вдосконалення освітньо-професійних програм та доцільність залучення нових освітніх компонентів, які слід розглядати як важливі у підготовці фахівців з міжнародних відносин, регіональних студій та суспільних комунікацій, зокрема у сфері європейської інтеграції та Балто-Чорноморських студій.

Представники роботодавців окреслили можливості для працевлаштування випускників факультету міжнародних відносин і запросили студентів проходити стажування в ЛМР та ЛОВА.

За матеріалами кафедри європейських та регіональних студій