ЛНУ ім. Івана Франка та Університет Тушія м. Вітербо (Італія) впроваджують магістерську програму подвійного диплому

27.03.2024 | 23:41

26 березня 2024 року відбулося підписання Угоди про співпрацю між Львівським національним університетом імені Івана Франка та Університетом Тушія м. Вітербо  (Італія) у сфері впровадження магістерської програми подвійного диплому «Міжнародна безпека та права людини». Підписання угоди стало результатом тривалої співпраці в розробці спільної магістерської програми між кафедрою міжнародної безпеки та стратегічних студій з колегами з Університету Тушія. Програма орієнтована на вивчення актуальних питань міжнародної безпеки та прав людини із залученням іноземних фахівців та використанням академічної мобільності учасників програми.

У церемонії підписання взяли участь проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародної співпраці, професор Сергій Різник, декан факультету міжнародних відносин, професор Маркіян Мальський, завідувач кафедри міжнародної безпеки та стратегічних студій Олександр Кучик, доцентка кафедри міжнародної безпеки та стратегічних студій Маріанна Гладиш, завідувач кафедри європейського права, професор Михайло Микієвич, директор Центру італійської мови та культури у Львівському університеті Олена Горячук. Університет Тушія представили ректор – професор Стефано Убертіні, доцент кафедри лінгволітературознавчих, історико-філософських та правових досліджень кафедри міжнародного права Алесандро Буфаліні та спеціалістка відділу міжнародних зв’язків Анжела Фатторетті.

Під час вітального слова проректор Сергій Різник подякував італійським партнерам та усьому італійському народові за підтримку у боротьбі України проти російської агресії, а також наголосив на важливості відкриття нової магістерської програми з такої актуальної тематики як міжнародна безпека та права людини. Ректор Університету Тушія Стефано Убертіні підкреслив, що співпраця з українськими ЗВО є однією з пріоритетних для італійських університетів і що в Університеті Тушія вже навчається понад 20 українських студентів і, зокрема, на програмі «Безпека та права людини».

Під час зустрічі сторони домовилися надалі розвивати та розширювати співпрацю між університетами в освітній та науковій галузях.

https://lnu.edu.ua/lnu-im-ivana-franka-ta-universytet-tushiia-m-viterbo-italiia-vprovadzhuiut-mahistersku-prohramu-podviynoho-dyplomu/