Декан факультету проф. Маркіян Мальський взяв участь у 33-му щорічному Економічному Форумі у м. Карпач (Польща)

11.09.2024 | 17:35

3-6 вересня 2024 року у м. Карпач (Республіка Польща) проходив 33-й щорічний Економічний Форум «Час для нових лідерів – формуємо майбутнє разом», одна з найбільших і найважливіших економічних та політичних подій у Центральній та Східній Європі. Цьогорічний Форум відвідали близько 6000 гостей з усього світу, серед них – президенти, прем’єр-міністри, міністри, дипломати, політики, бізнесмени, відомі вчені та журналісти.

У межах Форму відбулося 350 дебатів, а також численні дискусійні панелі.

Декан факультету, Надзвичайний і Повноважний Посол, проф. Маркіян Мальський виступив у трьох панелях: першій – «Чи держави Центральної Європи подолають кризу ЄС» (учасниками цієї панелі були Матеуш Моравєцкі – Прем’єр – Міністр РП (2017-2023), Богдан Жоньца – депутат Європарламенту, Мацей Шимоновскі – директор Інституту польсько – угорської співпраці, Петер Торчі – виконавчий директор Правового центру, Угорщина, Ян Майхровскі – професор Варшавського університету), другій – «Важкі часи, необхідні кроки – дискусія про безпеку у Центральній Європі» та третій – «Презентація плану трансформації України».

Упродовж трьох днів Форум став важливим майданчиком для обговорення стратегії реалізації української Формули миру, пошуку ефективних шляхів зміцнення європейської та глобальної безпеки, консолідації зусиль у вирішенні топових викликів, що формують сьогодення і майбутнє Центральної та Східної Європи.