Студентка третього курсу Анна Лазуркевич пройшла практику у Посольстві України в Республіці Словенія

01.02.2024 | 23:22

Студентка третього курсу факультету міжнародних відносин (група МВБ 31) Анна Лазуркевич отримала можливість впродовж трьох тижнів проходити практику у Посольстві України в Республіці Словенія:

Моє перше знайомство з закордонними дипломатичними установами та міжнародними організаціями відбулося ще на першому курсі навчання на факультеті міжнародних відносин у рамках міжнародної країнознавчої навчальної практики у країнах Європи. У такій практиці я брала участь і на другому курсі навчання. Тож зважаючи на певний досвід, у мене виникло тверде бажання проходити навчальну практику на третьому курсі саме у закордонній дипломатичній установі. Вибір для мене був завчасний та очевидний. Так як на другому курсі мене вразив навчальний візит саме до Посольства України в Республіці Словенія, мій вибір зупинився саме на цій установі.

Впродовж тритижневої навчальної практики мене активно залучали до участі в діяльності закордонної дипломатичної установи. Завдяки співробітникам Посольства, я мала можливість ознайомитися з особливостями роботи Посольства; навчилася орієнтуватися в нормативно-правових актах з питань дипломатичної служби; ознайомилася з різними напрямками в діяльності закордонних дипломатичних установ (політичний, культурний, гуманітарний, економічний); отримала досвід проведення консульського прийому громадян та їх консультування; пошуку потенційних іноземних інвесторів у національну економіку України.

Під час проходження практики я також мала нагоду долучитися до урочистого підняття Державного Прапору України на території Посольства України в Республіці Словенія з нагоди Дня Соборності України https://slovenia.mfa.gov.ua/news/p-nagodi-dnya-sobornosti-ukrayini-na-teritoriyi-posolstva-ukrayini-v-sloveniyi-vidbulos-urochiste-pidnyattya-derzhavnogo-praporu-ukrayini.

Такі заходи, вважаю, є надважливими, адже українці, які знаходяться далеко від дому, мають можливість відчути природу своєї української ідентичності, свою приналежність до української нації, побути на території України, адже нагадаю, що територія Посольства – це територія тієї Держави, яку вона представляє.

В умовах збройної агресії РФ проти України, роль закордонних дипломатичних представництв стає ключовою у захисті прав наших громадян на території іноземних держав.

Наостанок хочу висловити слова глибокої подяки Львівському національному університету імені Івана Франка, Міністерству закордонних справ України за допомогу, підтримку та сприяння у направленні на практику до закордонної дипломатичної установи. А також слова глибокої поваги та вдячності працівникам Посольства України в Республіці Словенія, завдяки яким мені вдалося почерпнути безліч корисної інформації та здобути неоціненний досвід, який, сподіваюся, зможу використати у майбутньому на благо своєї Держави.

Анна Лазуркевич, студентка 3-го курсу факультету міжнародних відносин Львівського національного університету імені Івана Франка

Надзвичайний і Повноважний Посол України в Республіці Словенія Таран Андрій Васильович

Тершовчин Роман Тарасович – Другий секретар (консульські питання)

Підняття прапора