Серія онлайн-зустрічей “Дипломатичні студії на міжнарі” – Надзвичайний і Повноважний Посол України Андрій Веселовський

05.05.2023 | 10:08

4 травня 2023 року на факультеті міжнародних відносин відбулася зустріч у форматі онлайн із паном Андрієм Веселовським, Надзвичайним і Повноважним Послом України, завідувачем Центру міжнародних досліджень, журналістом та громадським діячем.

Подія стала першою із серії “Дипломатичні студії на міжнарі” другого навчального семестру 2022/2023 на факультеті міжнародних відносин Львівського національного університету імені Івана Франка, організованої Центром публічної дипломатії. Студенти першого курсу факультету міжнародних відносин (ОП “Міжнародні відносини”) отримали чудову нагоду поспілкуватися із українським дипломатом найвищого дипломатичного рангу з багатим досвідом дипломатичної діяльності у Єгипті, Судані, Кенії, Канаді та при Європейському Союзі.

На початку зустрічі пана Посла та усіх учасників привітав декан факультету міжнародних відносин, професор Маркіян Мальський. Він відзначив важливість таких заходів у освітньому процесі і висловив сподівання на продовження цієї ініціативи у майбутньому. Під час своєї доповіді Андрій Веселовський порушив питання актуальних міжнародних відносин та національних інтересів України. Він відзначив особливості функціонування українських дипломатичних представництв у сучасних умовах, окреслив регіони світу, пріоритетно важливі для нашої держави, а також країни, на які має бути спрямована особлива активність українських дипломатичних місій. Пан Посол представив своє бачення оновленої та ефективної дипломатичної служби України. Він озвучив основні поради для студентів, які у майбутньому бачать себе дипломатами.

Центр публічної дипломатії факультету міжнародних відносин висловлює вдячність Андрію Івановичу за участь у події на факультеті у звитяжні для України часи.